De webshop

Ga naar:

Telefoon: 076-3690568

Wij maken leren leuk en effectief!

Educate Today BV ziet het licht!

24 december 2018

Op de dag voor kerst ziet Educate Today BV het licht. Vijf ervaren professionals bundelen hun krachten. Zij vinden dat leren veel leuker, relevanter en effectiever kan door didactische kennis en nieuwe technologieën toe te passen. Met technologie kan leren tijd en plaats onafhankelijkheid worden gemaakt.

Technologie maakt het daarnaast mogelijk om docenten inzicht in de actuele voortgang te bieden. Een docent kan daardoor veel korter op de bal spelen. Door toepassing van technologie in het leerproces heeft hij/zij veel meer inzicht in de individuele voortgang van de student. Toepassing ervan in de klas ontlast de docent van routinematige zaken en creëert meer ruimte voor individuele aandacht.

De missie van Educate Today is het helpen van docenten en scholen in het leuker en effectiever maken van onderwijs door gebruik te maken van technologie. De student en docent krijgt veel meer plezier in het leren en tegelijkertijd worden ook betere resultaten bereikt.

Het nieuwsgierig houden van studenten wordt steeds lastiger. Het internet en de gamewereld vecht om de aandacht van de “constudent” met nieuwste technieken en content. Het contrast met de lesstof is soms te groot. Een one size fits all aanpak van een leermiddel is vanuit het curriculum en examen eisen wellicht logisch. Een individuelere aanpak verhoogt echter de relevantie en daarmee de motivatie.

Comments are closed.