De webshop

Ga naar:

Telefoon: 076-3690568

Wij maken leren leuk en effectief!

Succesvolle pilot A/B test VMBO Wiskunde

12 april 2000

April 2000 Pilot A/B test Wiskunde VMBO school geslaagd

Midden in Coronatijd is de pilot die afgelopen weken gehouden op de VMBO school geslaagd te noemen! Voor het vak Wiskunde is een A/B test gedaan. De pilot is gehouden door dezelfde wiskunde docent die twee klassen heeft op het VMBO in jaar 1. Klas A en klas B.

In de A-klas is er op traditionele manier lesgegeven. In de B-klas is gedurende 4 weken iedere laatste 10 minuten van de les de Mobiele Learning App van Educate Today gespeeld door de leerlingen. Daarnaast konden de leerlingen de stof ook buiten de les, bv in de bus of thuis extra oefenen. Op deze manier is er door de leerlingen uit de B-klas extra geoefend met de betreffende stof. In kleine stapjes, gebruik makend van Gamnification worden kleine succesjes behaald. Vooral de leerlingen die weinig zelfvertrouwen hadden in hun eigen kunnen op het gebied van wiskunde

De resultaten waren veelzeggend. Na het maken van hetzelfde proefwerk hebben de studenten uit de B-klas gemiddeld ruim een heel punt hoger gescoord voor de toets dan de studenten van de A-klas.

De leerlingen zijn ook nog gevraagd naar opmerkingen over de nieuwe manier van oefenen. Hier een aantal van hun opmerkingen:

Wil jij ook met de app van Educate Today aan de slag in jouw klas? Vraag dan nu een pilot aan!

Comments are closed.